Femmis i Göteborgs Posten, två gånger på samma dag!

GP har på senare tid gjort fina skildringar av olika familjeformer och nu är det dags för våran. Bristen på könsceller på klinikerna har skapat intresse och tryck på politiker att komma till bukt med långa kötider.

Femmis har deltagit med tre medlemmar som delar med sig av sin resa. Ordförande Emma Axelsson berättar även hur den typiska “snart 40 år, men har råd att bekosta behandling utomlands” Femmisen har ändrats och att det inte i alla lägen är någons “Plan-B” att bilda familj på egen hand eller att det är pga åldern och fertilitetsfönstret längre.

I artikeln kring bristen på könsceller så vill Femmis hellre lyfta behovet av ett nationellt register, en likvärdig vård över landet och en rättvis och rättssäker bedömning när man ska ställa sig i kö och när man genomgår sin psykosociala utredning.

Tyvärr är det betalartiklar och vi har frågat GP om vi kan dela artiklarna här på medlemssidan men tyvärr fått “Nej”. Däremot så kostar det bara 1 kr just nu att prova på, och man kan avsluta sin prenumeration när man vill.

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/singelkvinnorna-om-kampen-f%C3%B6r-att-f%C3%A5-skaffa-barn-ensamma-1.35956471

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/g%C3%B6teborg-har-landets-l%C3%A4ngsta-k%C3%B6-f%C3%B6r-donerade-spermier-1.35955859

Related Articles