Referenser till roman sökes

En författare har kontaktat Femmis då han skriver en bok ”i vilken det förekommer en kvinna som väljer att försöka skaffa barn med hjälp av sperma från en donator. Hon lever ensam, och det hela utspelar sig någon gång på 90-talet så jag tror att det mest rimliga är att hon tar kontakt med en klinik i Danmark.

Han skulle ”vilja gestalta detta (alltså: hur hon inser att den här möjligheten finns, hur kontakten med kliniken ser ut, och själva processen kring befruktningen) på bästa möjliga sätt”. Författaren är ”mest intresserad av är att få ta del av en personlig historia kring hur det kunde vara att göra den här resan i 90-talets Sverige. Jag funderar dessutom på om det på den tiden fanns någon populär bok (till exempel) som min karaktär skulle kunna upptäcka och bli informerad av?

Författaren skrev sitt första utkast till sin roman när han skrev examensarbete till författare. Detta blev uppmärksammat av ett förslag som ville ha mer och han håller därför på att utveckla romanen med ett andra utkast.

Det här är såklart en fantastisk möjlighet för oss att kunna bidraga till en sanningsenlig karaktär och historia.

Fick du barn genom donation på 1990-talet och kan tänka dig att vara en referens för kvinnan i boken? Känner du till någon/några böcker/magasin(/kanske även personer som pratade om det) som förekom under den här tiden och berörde hur kvinnor kan skaffa barn på egen hand?

Skicka ett mail till info@femmis.se om du har en historia att dela eller ett tips på informationskälla från 1990-talet.

Nu hjälper vi till att skriva bok!

Related Articles